Over ons

Over de trainers

Mindfulness is hot en dat zie je in het aanbod. Bovendien is mindfulness geen beschermde naam en een breed begrip. Onze trainers hebben verschillende (gecertificeerde) opleidingen voor mindfulness gevolgd (MBCT-trainingen, Instituut voor Mindfulness).

Marc Hijkoop

Marc Hijkoop (1970)  is de drijvende kracht achter Mindfulness voor drukke dertigers. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring met het verzorgen van training en coaching in het bedrijfsleven en aan particulieren. Hij is econoom van huis uit en heeft een opleiding Psychologie gevolgd. Heeft vervolgens de coachingsopleidingen Kernreflectie aan de Universiteit van Utrecht gevolgd. Deze opleidingen  heeft hij aangevuld met inzichten uit andere stromingen, zoals RET en Voice Dialogue.
In de afgelopen jaren heeft hij de opleiding Mindfulness voor Coaching en de opleiding voor Trainer in MBCT/MBSR bij het Instituut voor Mindfulness gevolgd. Hij is aangesloten bij de beroepsverening voor Mindfulnesstrainers (VMBN).
Zelf heeft hij jarenlange ervaring met meditatietechnieken (TM, Vipassana, Mindfulness) en kan dus uit eigen ervaring trainen.  

Viktoria Susovits

Viktoria Susovits (1978) studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft haar opleiding tot Mindfulness trainer gevolgd bij SeeTrue opleidingen. Al op jonge leeftijd interesseerde ze zich voor yoga, meditatie en andere vormen van zelfontwikkeling. In haar studententijd kwam ze in aanraking met Mindfulness en volgde ze een 8 weekse training. Hierna volgde ze verschillende meditatieretreats in binnen- en buitenland (Zweden, Thailand, India) en kwam na jaren weer terug bij de meditatievorm waarin zij ooit begon, bij Mindfulness.
Zij heeft filosofie les gegeven aan de Rijksuniversiteit in Groningen en is sinds 2009 ondernemer middels haar bedrijf MindRevolutions. Vanuit dit bedrijf ontwikkelde zij Mindful Eten trainingen. Daarnaast heeft ze nauw samengewerkt met Smith & Jones,  waar zij Mindfulness integreerde in de programma's voor verslavingszorg. Haar trainingsstijl is te omschrijven als nieuwsgierig, open en onbevangen.

Gerdie Schreuders

Gerdie Schreuders (1969) is part-time verbonden aan Essentioneel, Bedrijfsmindfulness.nl en Mindfulness voor drukke dertigers.nl. Zij is verantwoordelijk voor alle commerciele zaken en het ontwikkelen van nieuwe trainingen en programma's. Met een achtergrond in evenementen is zij degene die (bedrijfs)doelstellingen vertaalt in trainingen die veel impact hebben en bovendien een belevenis zijn. 

Essentioneel

Essentioneel is de organisatie achter Mindfulness voor drukke dertigers. Dit trainings-en coachingsbureau is gespecialiseerd in trainingen en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Essentioneel heeft ook Bedrijfsmindfulness ontwikkeld.

Naar boven