De training

In het kort
Tijdens de trainingsbijeenkomsten werken we met aandachtsoefeningen, oefeningen voor bewegingen met aandacht en krijg je opdrachten die de integratie van mindfulness in het dagelijkse leven ondersteunen. Want het oefenen is een middel om met meer aandacht en bewustzijn het leven te leven. Tijdens de bijeenkomsten kijken we met alle drukke dertigers terug op het thuis oefenen en wat je daarin bent tegengekomen. Je wisselt ervaringen uit met andere deelnemers. Ook tijdens de bijeenkomsten ligt de nadruk op oefenen, het is geen therapiegroep.

Hoe lang duurt de training?
De training duurt acht weken. Gedurende deze weken is er ieder week een bijeenkomst van 2,5 uur. Daarnaast oefenen we een hele dag (een zaterdag van 10.00 uur tot 15.30 uur) mindfulness. De groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers.

Onderwerpen
In de training komen verschillende thema's aan de orde, zoals 'de automatische piloot', 'grenzen', 'mildheid', 'gedachten zijn geen feiten', 'bewust met stress omgaan'. Naast deze thema's is oefenen een belangrijk onderdeel van de training. Oefenen, inzicht ontwikkelen en reflectie allemaal er op gericht om meer in het nu te leven.

Thuis oefenen
In deze training leer je een vaardigheid aan. Bewust en met aandacht leven vraagt dagelijkse oefening. Je kunt het vergelijken met piano spelen. Dat leer je ook niet alleen tijdens de lessen, het thuis oefenen is minstens zo belangrijk. Juist in je dagelijkse oefeningen ontwikkel en verfijn je die vaardigheid. Het gaat er niet om dat de oefeningen perfect worden uitgevoerd (het is geen sport), maar op het ontwikkelen van je aandacht tijdens het oefenen. We gaan ervan uit dat je 45-60 minuten per dag oefent. We kunnen en willen je niet alleen maar een kunstje leren. Een gewoonte doorbreken kost tijd en aandacht. Buiten de bijeenkomsten om moet je dus rekening houden met de tijd voor de dagelijkse oefeningen. 

Het materiaal
Voor het oefenen thuis krijg je 4 cd’s met instructies mee. Ook ontvang je een trainingsmap met theorie, achtergrond en andere oefeningen om mindfulness naar jouw praktijk van alledag te vertalen. Zo kun je mindfulness integreren in je dagelijks leven.

SMS
Uniek aan deze training is dat je ook regelmatig een sms ontvangt. Een sms met een aanwijzing, een herinnering, een opdracht of een spreuk. De sms helpt je in ieder geval om de training in de praktijk te integreren.

De trainer
De trainer wordt verzorgd door Marc Hijkoop. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring met het verzorgen van training en coaching in het bedrijfsleven en aan particulieren. In de afgelopen jaren heeft hij diverse opleidingen op het gebied voor Mindfulness gevolgd (MBCT en IvM). Hij is aangesloten bij de Vereniging van Mindfulness trainers (VMBN). Zelf heeft hij jarenlange ervaring met meditatietechnieken (TM, Vipassana, Mindfulness) en kan dus uit eigen ervaring trainen. Een reactie van een deelnemer: 'De trainingsopbouw zit sterk in elkaar, het proces is heel krachtig. Marc is daarbij een ideale facilitator. Hij begeleidt de stappen met rust en humor, zonder zalvend of overdreven zen te worden.' Lees meer reacties 

De kosten
De kosten bedragen € 550,- voor particulieren en € 890,- voor organisaties (inclusief btw). Deze bedragen zijn inclusief werkboek, cd’s en sms. Ook wordt voor drankjes en een broodjeslunch gezorgd tijdens de training). Voor iedere vriend(in) die je meeneemt naar de training, ontvang je € 50,00 korting. Betaling is in termijnen. Sommige zorgverzekeringen vergoeden een deel van het trainingsgeld.

Agenda
De eerstkomende training Mindfulness voor drukke dertigers begint op maandag 30 januari in Amsterdam van 19.30 - 22.00 uur.
Je vindt het volledige programma in de agenda.

Inschrijven
Je kunt je via deze site inschrijven. Na aanmelding nemen wij contact met je op voor een telefonisch kennismakingsgesprek waarin je verwachtingen en motivatie aan bod komen.

En na de training?
De training beslaat acht weken: een periode die goed is te overzien en toch voldoende is voor grondige kennismaking. Het is bewezen dat een dergelijke oefenperiode lang genoeg is voor blijvende effecten. Tijdens de laatste bijeenkomst maak je jouw persoonlijke plan om mindfulness te integreren in je leven als (nog steeds?) drukke dertiger. En een aantal weken na afloop van de training belt de trainer voor een korte evaluatie en eventuele vragen.

Naar boven